Logo

E-mailAfdrukkenExport ICS

Onverdeeld verdeeld naar de godsdienstles?

Evenement

Titel:
Onverdeeld verdeeld naar de godsdienstles?
Wanneer:
vr, 8. juni 2018, 09:30 uur - 17:30 uur
Locatie:
Elinor Ostromgebouw - Nijmegen
Categorie:
Symposium

Omschrijving

Door de vrijheid van onderwijs heeft zich in Nederland een duaal onderwijsstelsel ontwikkeld, waarin de verantwoordelijkheid voor het levensbeschouwelijk onderwijs, of het godsdienstonderwijs, hoofdzakelijk bij de erkende levensbeschouwelijke en godsdienstige instanties en confessionele schoolbesturen ligt en waarbij de overheid veelal afzijdig blijft. Maar is deze situatie nog wel verdedigbaar in de context van de huidige ontzuilde en geseculariseerde Nederlandse samenleving? En als deze situatie niet langer meer verdedigbaar is, moet dan de overheid niet een grotere verantwoordelijkheid nemen voor het levensbeschouwelijk onderwijs? Of staat een grotere overheidsbemoeienis met het levensbeschouwelijk onderwijs juist op gespannen voet met de scheiding tussen kerk en staat en dient dit onderwijs daarom de verantwoordelijkheid van levensbeschouwelijke instanties en schoolbesturen te blijven?

Tijdens dit symposium zullen vertegenwoordigers van onderwijskoepels, politici en wetenschappers op deze vragen reageren en met elkaar in debat gaan.

Na afloop van het symposium vindt tevens de feestelijke aftrap plaats van het Expertisecentrum Religie en Levensbeschouwing.

Meer info, programma en aanmelding op deze website


Locatie

Locatie:
Elinor Ostromgebouw
Straat:
Heyendaalseweg 141
Postcode:
6525 AJ
Plaats:
Nijmegen
Land:
Netherlands
Plattegrond:
Plattegrond