Handelingen logo01A

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de digitale Nieuwsbrief

Lees Handelingen gratis op OpenJournals

introductie omslagen 2023 3

E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Moedig leiderschap

Evenement

Titel:
Moedig leiderschap
Wanneer:
vr, 1. april 2016, 13:30 uur - za, 2. april 2016, 14:00 uur
Locatie:
Conferentieoord Mennorode - Elspeet
Categorie:
Seminar

Omschrijving

Hoe kijken politieke, geestelijke en bestuurlijke leiders tegen moreel en moedig leiderschap aan? Welke interne overwegingen maken ze bij actuele vraagstukken als de vluchtelingenopvang? En hoe doe je dat zelf eigenlijk? Tijdens dit seminar horen we een opmerkelijk voorbeeld van VN Algemeen Secretaris Dag Hammerskjöld.

Tijdens dit meditatieve seminar willen we onderzoeken hoe het innerlijk leven van Hammerskjöld zijn visie op vragen en uitdagingen van de internationale rechtsorde beïnvloedde. Tegelijkertijd kijken we naar hoe dit, vandaag de dag, nieuwe inzichten kan bieden in actuele politieke kwesties. We dagen de deelnemers uit om, net zoals Hammarskjöld, de verbinding te maken tussen het eigen individuele innerlijk en hun werk. De bijeenkomst wil dus nadrukkelijk hoofd én hart aanspreken in een sfeer van rust en meditatie.

Hoofdspreker is Karl Gustav Hilding Hammar (1943). Hij was aartsbisschop van Uppsala en hoofd van de Kerk van Zweden van 1997 tot 2006. Hij was dikwijls uitgesproken en dit resulteerde in zowel hartstochtelijke medestanders als tegenstanders. Hij staat bekend als een groot kenner van Dag Hammarskjöld.

Zie voor meer info en aanmelding: https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/seminar-moedig-leiderschap/


Locatie

Locatie:
Conferentieoord Mennorode
Straat:
Apeldoornseweg 185
Postcode:
8075 RJ
Plaats:
Elspeet
Land:
Netherlands
Deze website gebruikt cookies. Door op de OK-knop te klikken gaat u daarmee akkoord. Als u op de Weigeren-knop klikt kunt verder zonder cookies. Klik op Meer informatie voor onze privacyverklaring