Handelingen logo01A

E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Training Actieve Gespreksvoering. Een systeembenadering

Evenement

Titel:
Training Actieve Gespreksvoering. Een systeembenadering
Wanneer:
di, 4. februari 2025, 10:00 uur - ma, 24. november 2025, 17:00 uur
Locatie:
Radboudumc Ingang Oost - Nijmegen
Categorie:
Training

Omschrijving

Wie zich als geestelijk verzorger, predikant of pastor verder wil bekwamen in pastorale gespreksvoering kan terecht bij deze cursus. Uitgangspunt van de cursus is de hulpverlenende dimensie van het pastoraat / geestelijke verzorging.

De pastorant wordt gezien als een mens die leeft in verbondenheid met anderen. Iemand is altijd onderdeel van een systeem: gezin, familie, geloofsgemeenschap. Zijn of haar hulpvraag, probleem, conflict is alleen te begrijpen en te bewerken wanneer die begrepen kan worden in het geheel van dat systeem. Hierbij staat de systeemvisie van Edwin H. Friedman (1932-1996) centraal.

In de 9 cursusdagen wordt geoefend vanuit theorie en praktijk in het ambachtelijk luisteren en spreken / interveni├źren. Cursisten gebruiken hiervoor hun eigen casu├»stisch materiaal en ervaring. Daarnaast brengt iedere deelnemer een video-opname van een gesprek in, dat we in de groep bekijken en van feedback voorzien.

Dit is een cursus die zich richt op ambacht en vaardigheid en niet op het persoonlijk en/of groepsproces.

 

Meer info op deze website


Locatie

Locatie:
Radboudumc Ingang Oost
Straat:
Reinier Postlaan 4
Postcode:
6525 GC
Plaats:
Nijmegen
Land:
Netherlands
Deze website gebruikt cookies. Door op de OK-knop te klikken gaat u daarmee akkoord. Als u op de Weigeren-knop klikt kunt verder zonder cookies. Klik op Meer informatie voor onze privacyverklaring